Ortodòncia

L’ortodòncia és la part de l’odontologia que s’ocupa del correcte alineament de les dents. Avui en dia, són tan freqüents els tractaments en nens com en adults de totes les edats. En general, com més aviat es descobreix una alteració, més senzill és el seu tractament. És aconsellable fins i tot revisar els nens a partir dels 4 anys per tal de descartar o detectar i prevenir possibles alteracions importants. Els tractaments, però, no solen començar fins uns anys després. L’ortodòncia a més es sol enfrontar amb problemes que van molt més enllà de moure i alinear dents. En ocasions ha de corregir també alteracions de posició i creixement dels maxil.lars, o fins i tot del perfil facial.

Per tot això, és importantíssim realitzar un correcte estudi de cada cas, tant en nens com en adults. A la Unitat d’Ortodòncia de la Clínica Dental Padrós comptem amb sofisticats programes d’ordinador que ens permeten analitzar el perfil de la cara i de les dents, superposar amb radiografies i realitzar moltes anàlisis cefalomètriques en molt poc temps. Ens permeten calcular el grau de creixement que podem esperar i fins i tot veure imatges simulades del perfil del pacient i del resultat final depenent del tipus de tractament emprat.

A la Unitat d’Ortodòncia de la Clínica Dental Padrós, estem convençuts que convé evitar les extraccions dentals utilitzades per crear espai, perquè encara que faciliten el tractament, poden alterar el perfil de la cara, provocant una retrusió dels maxil·lars ( “perfil d’ocell “). Tot això, sumat a l’estudi de models d’escaiola de la dentadura, ordinadors d’anàlisi de l’oclusió (encaix de les dents) ia l’experiència clínica dels professionals de la Unitat d’Ortodòncia i ATM de la Clínica Dental Padrós, ens permet realitzar plans de tractament veritablement consistents.

Els avenços en el camp dels materials i tècniques en ortodòncia permeten realitzar terapèutiques cada vegada més estètiques i més còmodes. Així, per exemple, existeixen els bracketts blancs o fins i tot els tractaments amb tècnica lingual (tots els filferros i bracketts es col.loquen a la cara interior de les dents). Encara que això requereix tècniques més complexes i visites una mica més llargues. Alguns casos poden solucionar-se amb aparells removibles (de posar i treure) que alguns pacients consideren més còmodes.

Més recentment ha aparegut una nova tècnica encara més còmoda i estètica: el procediment Invisalign©, del qual la Clínica Dental Padrós és des de l’inici un Centre Oficial Autoritzat i ha estat distingida amb la prestigiosa categoria “Premium Elite” (màxima qualificació per part d’Invisalign©) Després de l’adequat estudi i planificació, s’elaboren tota una sèrie de fines fèrules transparents que es poden treure per menjar o per rentar-se les dents i que permeten fer un tractament d’ortodòncia pràcticament invisible, molt còmode i net.