Oclusió - Ortodoncia Barcelona

La Clínica Dental Padrós és un centre de referència internacional en el tractament de la Oclusió i Articulació temporo-mandibular. Es calcula que gairebé un 50% de la població presenta alguna alteració funcional del sistema masticatori, però no ho sap. Aquestes alteracions poden ser origen de molèsties molt diverses, encara que les més freqüents són: dolor referit a l’orella, coll, esquena, mandíbula; limitació en obrir la boca i / o al tancar; sorollet o chasques a la zona de les articulacions temporomandibulars ATM (al costat de l’oïda) amb o sense dolor, mals de cap (generalment zones laterals) dels que moltes vegades no es pot detectar l’origen, etc.

  Oclusión - Ortodoncia Barcelona

La tensió, l’estrès i les alteracions de posició de la dentadura solen confluir en l’origen d’aquest tipus de patologia. Per realitzar un correcte diagnòstic de la naturalesa exacta del problema, sol ser necessari emprar elements com articuladors (que reprodueixen la forma que té d’encaixar les dentadures cada persona i els seus moviments), radiografies de diferents tipus, ordinadors d’anàlisi de l’oclusió, etc.

La valoració de les estructures adjacents (músculs, lligaments, posició del disc o menisc interarticular) és, en ocasions, de capital importància per enfocar el tractament. La forma que tenen les dents de contactar entre si, pot determinar l’aparició de molèsties articulars, sobretot en obrir i tancar la boca, ja sigui perquè es sobrecàrrega més una banda que l’altre, o perquè es provoca una posició retruida de la mandíbula, i per tant del còndils en l’espai de l’articulació.

  Ortodoncia - Ortodoncia Barcelona

El tractament de les disfuncions craneomandibulars resulta més difícil com més crònic és el problema, per la qual cosa resulta aconsellable anar a la consulta quan es noten els primers símptomes. La base del tractament passa per restablir l’equilibri entre els músculs, dents i les articulacions, mitjançant tècniques ortopèdiques, ortodòntic, protèsiques o bé mitjançant l’utilització de plaques de descàrrega (fèrules) de diferents tipus, així com a posicionadors gnatológics.

  Occlusion - Ortodoncia Barcelona

Les plaques de descàrrega i els posicionadors gnatológics són aparells acrílics de diferents textures que s’interposen entre les dents (generalment durant la nit) i són capaços de redirigir, disminuir i redistribuir les forces de la masticació, relaxant la musculatura i protegint l’articulació (ATM ).

En la Unitat d’Ortodòncia i ATM de la Clínica Dental Padrós disposem de la apartoloìa més avançada per als tractaments més moderns dels transtorns de la A.T.M. [VEURE QUADRE]

Subir
Esta web utiliza cookies propias para su correcto funcionamiento. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad